Wat staat er op het programma

zondag 19 maart 2023
literair
Filosofiecafé Twente

Filosofiecafé Twente

Saskia van der Werff over Confucius: De Meester spreekt
Aanvullende informatie:

De economische opkomst van China heeft gaandeweg de verhoudingen tussen de hedendaagse grootmachten veranderd. Er staat nog meer op stapel: de huidige leider president Xi Jinping heeft de weg naar Chinees leiderschap op het wereldtoneel al uitgestippeld. Hij verwijst in zijn toespraken regelmatig naar een van zijn grootse inspiratiebronnen: de filosoof Confucius. Klopt het dat confucianistische medemenselijkheid dé basis is van China’s machtigste man? Over wat voor soort leiderschap spreekt de Meester eigenlijk? Tijdens een interactieve lezing laat filosoof Saskia van der Werff u kennismaken met de filosofie van Confucius. Hoe sprak de Meester toen en wat heeft hij ons nu te zeggen? Onderdeel van de bijeenkomst zijn enkele speelse oefeningen, zodat de deelnemers actief mee kunnen filosoferen.

Over Saskia van der Werff
Saskia van der Werff is filosoof. In haar praktijk begeleidt ze het filosoferen met creatieve werkvormen, spel en kunst. Haar onderzoek belicht filosofische vaardigheden vanuit een intercultureel perspectief. Zo werkt ze al tientallen jaren met de Chinese filosofie uit de I Tjing. Daarnaast schreef ze twee studieboeken over Filosofische vaardigheden (Garant 2018 en 2019), vertaalde en bewerkte het Engelstalige boek van Sophie Oluwole Socrates en Orunmila; Wat we van Afrikaanse filosofie kunnen leren (TenHave 2017) en was mederedacteur van het boek Publieke bezinning; Socratische dialogen over maatschappelijke vraagstukken (ISVW Uitgevers 2016). Meer informatie zie www.saskiavanderwerff.nl

Vooraf of contant betalen
De toegangsprijs is € 12,50 inclusief een kop koffie of thee (studenten: € 5,=). Een kaartje kunt u kopen aan de zaal, maar alléén met een pinpas. Ook kunt u vooraf reserveren door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag waarop de lezing wordt gehouden € 12,50 over te maken op IBAN-nummer NL91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. Filosofiecafé Twente onder vermelding van ‘lezing’. De zaal gaat om 13.45 uur open.

Filosofiecafé Twente

Saskia van der Werff over Confucius: De Meester spreekt

Wanneer

zondag 19 maart 2023

Aanvang

14:00 uur

Einde

16:00 uur

Entree

€ 12,50, studenten: €5,00

Zaal

V1

Tickets bestellen is niet mogelijk.