Wat staat er op het programma

zondag 30 oktober 2022
literair
Filosofiecafé Twente

Filosofiecafé Twente

Tekstlezing van het Symposium van Plato door de Twentse Kunst Alliantie
Aanvullende informatie:

De grootste fan van Socrates is Plato. De Griekse filosoof tekende 2400 jaar geleden als een soort journalist en toneelschrijver ineen de dialogen van zijn vragenmeester op. Zijn oeuvre beslaat zo een breed aanbod aan toneelteksten. Eén van deze teksten, de leukste uiteraard, brengt de Twentse Kunst Alliantie bij Filosofiecafé Twente als tekstlezing op het podium: Het Symposium. Dit stuk onderzoekt de ware aard van de liefde, dat ongrijpbare fenomeen waar geen mens genoeg van kan krijgen.

Het publiek heeft in de tekstlezing een belangrijke rol. Bezoekers mogen het toneelspel onderbreken voor vragen. Bijvoorbeeld, na drie pagina’s lezen: wat zegt Plato daar eigenlijk in godsnaam? De drie acteurs op het podium, Willemijn Calis, Mischa Barthel en Bran Remie, van de Twentse Kunst Alliantie, proberen antwoord te geven op de vragen uit het publiek. Lukt het hun niet? Dan staat Henk Procee klaar om een filosofische reddingsboei uit te werpen. De emeritus hoogleraar filosofie zit naast de belezen acteurs op het podium.

Op deze manier ontstaat er een dynamiek van toneelspel, tekstinterpretatie en verdieping. Dat kan uiteraard erg goed met een drankje in de hand.

De Twentse Kunst Alliantie is een groep kunstenaars die samen theater maakt. Beeldende kunst, theater en muziek krijgen elk een aandeel in het maakproces.

Vooraf of contant betalen
De toegangsprijs is € 12,50 inclusief een kop koffie of thee (studenten: € 5,=). Een kaartje kunt u kopen aan de zaal, maar alléén met een pinpas. Ook kunt u vooraf reserveren door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag waarop de lezing wordt gehouden € 12,50 over te maken op IBAN-nummer NL91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. Filosofiecafé Twente onder vermelding van ‘lezing Symposium’. De zaal gaat om 13.45 uur open.

Filosofiecafé Twente

Tekstlezing van het Symposium van Plato door de Twentse Kunst Alliantie

Wanneer

zondag 30 oktober 2022

Aanvang

14:00 uur

Einde

16:00 uur

Entree

€ 12,50, studenten: €5,00

Zaal

V1

Tickets bestellen is niet mogelijk.