Wat staat er op het programma

dinsdag 22 februari 2022
cursus & workshop
High Tech workshop: Upcycling van kleding  8 - 12 jaar

High Tech workshop: Upcycling van kleding 8 - 12 jaar

Aanvullende informatie:

Kom naar de Bibliotheek en ga aan de slag met het upcyclen van je eigen kleding.

Jaarlijks gooien we in Nederland ruim 135 miljoen kilo textiel in de kledingbakken. Van die enorme hoeveelheid wordt slechts 1 procent gerecycled. Je hebt vast een of meerdere kledingstukken in je kledingkast hangen die je niet meer zo leuk vindt. Omdat je erop uitgekeken bent of omdat de maat misschien niet goed meer is. Zo’n kledingstuk kan je dus beter niet wegdoen maar juist een tweede leven geven. Een voorbeeld van zo’n tweede leven is upcyclen, een duurzame manier om met kleding om te gaan.

Tijdens deze workshop ga je een zelf meegenomen kledingstuk (of stukken) verwerken tot een nieuw product, upcyclen dus! Je leert hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werken en gaat er daarna mee aan de slag voor je eigen kledingstuk. Bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband of versier een standaard spijkerbroek met textielstickers.

Vergeet dus niet om 1 of meerdere kledingstukken mee te nemen die je kan en mag upcyclen!

Leeftijd:  8 – 12 jaar.
Gratis. Er is plek voor 12 personen

Groep 1 : 10:30 tot 12:00 uur
Groep 2:  13:00 tot 14:30 uur

Wil je meedoen? Meld je dan snel aan.

Belangrijk! Geef bij het aanmeldformulier aan voor welke groep en tijd jij je inschrijft.

AANMELDEN

High Tech workshop: Upcycling van kleding 8 - 12 jaar

dinsdag 22 februari 2022

Aanvang

uur

GRATIS

Tickets bestellen is niet mogelijk.