Wat staat er op het programma

dinsdag 08 november 2022
cursus & workshop
Kidslab

Kidslab

Maaksymposium
Aanvullende informatie:

Tijdens het Maaksymposium 2022 kunnen onderwijsprofessionals én kinderen deelnemen aan deze speciale ontwerpworkshop KidsLab: Embleem ontwerpen. Naast het leren ontwerpen met het softwareprogramma Inkscape krijgen professionals een goed beeld van online maak-workshops.

Speciale editie
Tijdens het Maaksymposium 2022 wordt een speciale editie van KidsLab gelanceerd. De KidsLab online workshops maken onderdeel uit van de reguliere programmering van Tetem. Iedere vakantie gaan kinderen en jongeren online aan de slag met uitdagende, leerzame ontwerp- & maakworkshops. Tijdens deze speciale editie zijn niet alleen kinderen maar ook onderwijsprofessionals welkom om deel te nemen. Zo kunnen zij zichzelf een beeld vormen van de (on)mogelijkheden van de online maak-workshops. Om de workshops leuk en veilig te houden voor kinderen, en tegelijkertijd de professionals ruimte te geven tot vragen over aanpak en proces werken de volwassenen in een ‘eigen’ chatroom.

Embleem ontwerpen in Inkscape – 8 november van 15:30 -17:00 uur
Wellicht weet je niet wat een embleem is, maar je hebt het al vast eens gezien. Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam, een insigne bij de scouting of een smiley. Vandaag ga je zelf een embleem ontwerpen voor bijvoorbeeld op je etui of schooltas.

Voor het maken van een ontwerp maken we gebruik van gratis software welke je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer/tablet hebt. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt.

Meer info vind je hier. Aanmelden is niet nodig, er komt een zoomlink beschikbaar op de website van Tetem. 

Kidslab

Maaksymposium

Wanneer

dinsdag 08 november 2022

Aanvang

15:30 uur

Einde

17:00 uur

Entree

Gratis

Zaal

Online

Tickets bestellen is niet mogelijk.