Wat staat er op het programma

woensdag 12 oktober 2022
event ,literair
Kinderboekenweek

bij Kulturhus Borne
Aanvullende informatie:

Gi-Ga-Groen!

Kom je ook op onze gezellige Gi-Ga-Groene kinderboekenweekmiddag? Ja? Goed zo! Er is namelijk ván al-les te doen in het Kulturhus. Bak je eigen groene pannenkoek, teken op het grote raam de nieuwe verdiepingen van de Waanzinnige Bornse Boomhut of leer alles wat je wilt weten over uilen. En er is nog veel meer te doen!

Op 5 oktober hebben we trouwens nog een Gi-Ga-Groene kinderboekenweekmiddag en dat programma is anders. Dus zorg dat je ook even op dat programma kijkt, dan weet je zeker dat je niets leuks mist! Bekijk hieronder het programma voor 12 oktober. Al deze onderdelen vind je (met bijbehorend cijfer) tijdens de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweekmiddag ook terug op het programma! Voor sommige onderdelen is er beperkt plaats beschikbaar. Dus zorg dat je op tijd bent!

Te doen

1. Dieren Bouwlab
We gaan bewegende dieren bouwen en programmeren!  Bekijk ook snel het filmpje voor een voorbeeld (kijktip: zet een leuk muziekje aan en de krab danst mee!). Wie weet heb jij straks wel je eigen krab gebouwd én geprogrammeerd.

• Ronde 1: 15.00 – 16.00 uur (Ovale tafel bibliotheek)
  • Ronde 2: 16.00 – 17.15 uur (Ovale tafel bibliotheek)

2. Hobo & Fagot workshop
Benieuwd wat een hobo en een fagot met groen te maken hebben? Ja?! Ontdek het tijdens de workshop van de docenten van Muziekschool Borne.

• Ronde 1: 15.00 – 16.00 uur (‘t Wijland – boven)
  • Ronde 2: 16.00 – 17.00 uur (‘t Wijland – boven)

3. Het Groene Pannenkoekenrestaurant
Houd je van koken? Doe dan mee en ga aan de slag in ons Kinderboekenweek-restaurant. Je gaat groene pannenkoeken maken en uitserveren: aan alle kinderen die komen eten in het restaurant. De kookworkshop duurt een uurtje, zodat er nog tijd genoeg overblijft voor jou om zelf mee te doen aan alle andere superleuke activiteiten.

• Vrije inloop (Foyer/keuken)

4. Raamtekenen
Teken je mee aan de Waanzinnige Bornse Boomhut? Er is al een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. In deze boomhut is alles mogelijk! Op het grote raam tekenen we met z’n allen de volgende 13 verdiepingen van de boomhut. Leef je uit, gebruik je fantasie en teken een fantastische verdieping!

• Vrije inloop (foyer)

5. Bob Popcorn hoek
Lekker lezen in de boeken van Bob Popcorn en smullen van … popcorn! Hmmm!

• Vrije inloop (Bibliotheek)

6. Uilenworkshop
“Hoeoeoe …. hoe..hoehoehoeoeoeo”; herken je de uilenroep van de bosuil? Alles wat je wilt weten over uilen leer je tijdens deze leuke en leerzame workshop!

• Ronde 1: 14.30 – 15.45  uur (De Twent – boven)
  • Ronde 2: 16.00 – 17.15 uur (De Twent – boven)

7. Kindercollege plantenasiel
Ben je wel eens in een dierenasiel geweest? Zo zielig, al die dieren zonder baasje! Maar hoe kom je nou op het idee om een plantenasiel te beginnen?! Zijn er dan planten (zonder baasje) die gered moeten worden? Jacomijn Prinsen is de nieuwe superjuffie, maar dan voor planten! Kom en stel haar je vragen én neem meteen een zielig plantje mee naar huis om voor te zorgen!

• Ronde 1: 14.30 – 15.00  uur (Bibliotheek – kinderhoek)
  • Ronde 2: 17.00 – 17.30 uur (Bibliotheek – kinderhoek)

8. Maak je eigen groene instrument
Fluiten op een komkommer, drummen met een wortel, gitaarspelen op een prei; dat klinkt gek… Maar misschien moeten we gewoon eens proberen of het werkt. Maak jij deze middag ook je eigen instrument? Dan kun je daarna meteen proberen of jij geluid krijgt uit jouw instrument!

• Ronde 1: 15.00 – 16.00 uur (De Optimist – boven)
  • Ronde 2: 16.15 – 17.15 uur (De Optimist – boven)

+ Superjuffie
Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is of ze hoort hulp roepen, neemt ze een hap van een schoolbordkrijtje en verandert ze in ‘Superjuffie’. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, redt de dieren en kan ook nog met ze praten. Ze heeft haar krachten gekregen van een mysterieus beeldje in een geheime kamer in haar nieuwe huis. Maar zijn deze nieuwe krachten wel handig?

Kom je deze woensdagmiddag ook gezellig film kijken?

Kinderboekenweek

bij Kulturhus Borne

woensdag 12 oktober 2022

Aanvang

Einde

€ Gratis*

Kulturhus

Tickets bestellen is niet mogelijk.