Wat staat er op het programma

donderdag 25 juli 2024
cursus & workshop
Maak samen een echte film!

Maak samen een echte film!

High Tech Tetem
Aanvullende informatie:

De filmprojectdag wordt georganiseerd voor kinderen van 8 t/m 14 jaar tijdens de zomervakantie. Onder begeleiding van Tetemdocenten leren de deelnemers alles over het maken van film en mediawijsheid. Verantwoord omgaan met beelden is belangrijk. De films kunnen worden vertoond op de Pop-up filmfestivals in de herfstvakantie.
Bij inschrijving voor deze filmprojectdag kiezen deelnemers een rol:
• Acteren (max. 8 deelnemers)
• Filmen (max. 4 deelnemers)
• Regisseren (max. 4 deelnemers)
Als je kiest voor acteren krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Theater. Als je kiest voor filmen of registeren dan krijg je als onderdeel van deze dag een workshop Filmen/regisseren.

Dagprogramma
• Start projectdag, je maakt kennis met de andere deelnemers en je krijgt uitleg over het verhaal welke je gaat verfilmen.
• De groep wordt opgesplitst aan de hand van de gekozen rollen en je volgt een workshop theater of filmen/regisseren.
• Pauzemoment, de bibliotheek verzorgt iets te drinken. Neem zelf je eigen lunch mee.
• Start met het maken van de filmopnamen, je duikt nu in je gekozen rol.
• Na het filmen maak je ook stopmotionfilmpjes voor de aankondiging en aftiteling.
• Vervolgens laat je elkaar weten wat je hebt geleerd over het maken van een film en mediawijsheid.
• Einde projectdag Filmvertoning Na afloop van de Filmprojectdag zullen de professionals je film verder monteren inclusief geluid en special effects.

 

De eindfilms worden vertoond tijdens het pop-up Film Festival Twente in de herfstvakantie. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Je kan dan je (groot)ouders/verzorgers uitnodigen om de film te bekijken. Pop-up Film Festival Twente Link: https://tetem.nl/event/pop-up-film-festival-twente/ Impressie van de filmprojectdag door RTV Oost Videolink: https://www.rtvoost.nl/nieuws/2154646/dromen-van-een-oscar-tijdens-filmprojectdag-in-twenterand Let op: we vragen aan je ouders/verzorgers om toestemming te geven voor de AVG. Geven jouw ouders/verzorgers hier geen toestemming voor, dan kan je helaas niet de rol van ‘acteren’ kiezen, gezien je dan in beeld komt. Je kan dan wel kiezen voor de rol filmen of regisseren. AVG-toestemmingsformulier Neem het ingevulde formulier mee op de filmdag of stuur het voor DATUM naar emailadres. De formulieren zijn op de filmdag bij ons aanwezig en kunnen ook ter plekke ingevuld worden. Algemene AVG-richtlijnen Vanwege de AVG-richtlijnen is het niet toegestaan om de films na afloop te verspreiden of op eigen social mediakanalen of website te delen. Na afloop zullen de films alleen worden getoond aan de deelnemers en (groot)ouders/verzorgers, op het vastgestelde moment in het filmhuis. De films worden niet digitaal toegezonden naar de partners of de deelnemers. Klik hier voor het AVG formulier.

Maak samen een echte film!

High Tech Tetem

Wanneer

donderdag 25 juli 2024

Aanvang

10:00 uur

Einde

16:00 uur

Kosten

gratis

Zaal

Bibliotheek Borne

Schrijf je in!

Inschrijven voor Maak samen een echte film!

High Tech Tetem

Deelnemer

Geboortedatum(Vereist)