Wat staat er op het programma

dinsdag 24 mei 2022
cursus & workshop ,literair
Maakdag Festival

Maakdag Festival

Aanvullende informatie:

Tijdens de Maakdag Festival op dinsdag 24 mei  in het Kulturhus kunnen deelnemers (geen aanmelding nodig) in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stappen ze in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En ze ontdekken wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio. Zo creëren ze hun eigen Maak Experience in het MaakLab, RobotLab, FilmLab, MediaLab en KennisLab.

Wat is er te doen?

  1. MaakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld een instrument te maken van restafval, met een Make-It techniekpakketje een duurzaam huis of rotormobiel te maken of een houten constructie te bouwen.
  2. RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!
  3. FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. Folioscope (tekenanimatie), een 360 graden camera en stopmotion programma of voeg een augmented reality beeld toe aan je wereld met CoSpaces.
  4. MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken Mijn Lijn of Terra Nova en dompel je onder in nieuwe ervaringen.
  5. KennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie. De KennisLabs kunnen per locatie verschillen.

*Op het festival is een uitgiftebalie waar je de benodigde techniek kan lenen. Voor de Make-It techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab, vragen we een kleine vergoeding. Maar je mag hetgeen je gemaakt hebt ook mee naar huis nemen!

Maker Festival Twente 

1 t/m 31 mei | Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente.

Tijdens de Maakdag Festivals kan je in verschillende labs nieuwe maakwerelden ontdekken! Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installaties Mijn Lijn of Terra Nova. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab.

Maakdag Festival

Wanneer

dinsdag 24 mei 2022

Aanvang

14:15 uur

Einde

17:00 uur

Entree

€ Gratis*

Zaal

Geluksfabriek

Tickets bestellen is niet mogelijk.