Wat staat er op het programma

dinsdag 09 mei 2023
literair
Maakdag Festival

Maakdag Festival

Open inloop vanaf 14:15 uur
Aanvullende informatie:

Vandaag is het Maakdag Festival!

Het BasisLab staat ‘s morgens klaar voor de opgegeven schoolklassen, en vanaf 14.15 is er vrije inloop voor kinderen en volwassenen. Iedereen is van harte welkom!

Kom ook kennis maken met de volgende machines:

Borduurmachine.  Je gaat jouw naam borduren op een lapje stof. Hiervan kun je (tijdens een volgend basislab) een tasje maken. Je kunt dan met de snijplotter ook een bloem of iets dergelijks ontwerpen om erop te strijken.

Plotter. Je gaat op de laptop jouw lievelingsdier ontwerpen, dit wordt daarna door de plotter uitgesneden en kun je vervolgens op jouw t-shirt of broek strijken.

Lasersnijder. Je gaat op de laptop een sleutelhanger ontwerpen en deze in vilt laten uitsnijden door de lasersnijder.

3d printer. Je gaat op de laptop een ontwerp maken in Tinkercad of Doodle3d, dit wordt daarna op een usb stick gezet. Deze pluggen we in de 3d printer. Een 3d printer is niet erg snel. Je kunt jouw kunstwerk niet meteen meenemen. Wel laten we je zien hoe een 3d printer werkt. We hebben al een ontwerp gemaakt en laten jou zien hoe dit geprint wordt.

3d pennen. Maak een sieraad, dier of bloem met de 3d pen. Teken eerst op papier wat je wilt gaan maken. Daarna kun je met de 3d pen aan de slag.

Entree: Gratis
Tijd:| Vanaf 14.15 uur open inloop tot 16.30 uur (met eventueel uitloop tot 17.00 uur)

Maakdag Festival

Open inloop vanaf 14:15 uur

Wanneer

dinsdag 09 mei 2023

Aanvang

14:15 uur

Einde

16:30 uur

Entree

Gratis

Zaal

Theaterzaal Kulturhus

Tickets bestellen is niet mogelijk.