Wat staat er op het programma

zaterdag 10 december 2022
podium
Muziekcafé

Muziekcafé

Festival editie
Aanvullende informatie:

Speciale editie van het Muziekcafé Borne met optredens van maar liefst 6 bands:

15:00 uur: Djazz it up!
16:00 uur: Backroad
17:00 uur: Right Side
20:00 uur: V-Street
21:00 uur: REBORNe
22:00 uur: Powerfactory

Alle bands treden ongeveer 45 minuten op waarna 15 minuten pauze en podiumwisseling. Het programma duurt tot ca 23:30 uur.

Over de bands

Djazz it up!
15.00 uur

Muziek is constant in beweging en Djazz it up! volgt die ontwikkelingen. De ‘next generation’ muzikale talenten als Madeleine Peyroux, Amy Winehouse en Katie Melua staan nu aan het roer van die meest recente beweging waarbij het duidelijk is dat het hokjes denken voorbij is. Met veel lef, creativiteit en gemak doorbreekt deze nieuwe generatie bestaande muzikale grenzen zonder de jazztraditie te verloochenen. Ook Nederlandse talenten als Gare du Nord, Caro Emerald, Giovanca en Wouter Hamel storten zich in deze ontwikkeling. De playlist van Djazz It Up! staat vol met nummers van deze ‘next generation’ muzikanten.

Alle bandleden spelen al jaren live muziek in vele verschillende variaties. Van dixieland tot easy listening en van folk, pop tot rock. Zij zijn enthousiast aan de slag gegaan met dit ‘next generation’ repertoire. Zij voelen zich uitgedaagd door deze nieuwe muziek en ontdekken meer en meer hoe gevarieerd en dynamisch de nummers zijn opgebouwd.

Nanne Droste en Rick Nelissen zijn de zangers. Zij worden begeleid door Ruud Nijhuis (gitaar), Harry v.d. Ven (keys), Geert Mentink (trombone), Philip Reijns (bas) en Richard Langeslag (drum).

Backroad
16.00 uur

Backroad is een coverband uit Twente, opgericht eind 2019 en bestaat uit zes bandleden. Zij spelen covers van de leukste klassiekers uit het rockgenre. Zij gaan voor veel plezier maken en lekker rocken.

Op drum Anton Helle, bas Sandra Boots, gitaar Johan Coes, gitaar en zang Frank Kollenhof, zang Emma Schapelhouman en Carmen Assink.

Right Side
17.00 uur

Een spiksplinternieuwe rockband uit Twente. Zij spelen muziek van Beth Hart, Black Crowes, Triggerfinger en vele anderen. Stevige rockmuziek dus. Zij spelen graag in cafés, festivals en feesten.

V-Street
20.00 uur

Een zeskoppige band uit de regio Twente, die gevarieerde, sfeervolle covers speelt uit de jaren 70-80, maar ook niet vies is van modern repertoire. De band, opgericht in 2005 en inmiddels toe aan de vierde samenstelling, bestaat uit ervaren amateurs en oud professionals.

Zij spelen nummers van oa Pink Floyd, Tina Turner, R.E.M., The Eagles, Bryan Adams, Fleetwood Mac en Nederlandse classics.

Zang Naomi van der Sar, zang en gitaar Michel Bergboer, bas Robert Bos, toetsen Gert Wildeboer, drum Marc Schepers, gitaar Michel Otte.

REBORNe
21.00 uur

De bezetting van REBORNe bestaat uit een mix van vrienden die in hun kinderjaren al met elkaar optrokken, en bekenden die in hun jeugd hun gezamenlijke passie deelden voor muziek. Deels samen, maar ook afzonderlijk hebben ze op menig podium gestaan in uiteenlopende formaties met diverse muziekstijlen.

Na jaren van betrekkelijke rust, was een ontmoeting op een terras in Borne de aanleiding om weer eens ‘wat te gaan doen’. Dat resulteerde in een ‘Good times musicgroup’, een band waarin plezier in het maken van lekkere muziek voorop staat. Nummers uit de jaren 60 en 70 vormen de basis van het repertoire. Ook hier wisselen de stijlen zich af in nummers van onder meer The Beatles, Crosby Stills Nash, Neill Young, The Eagles, CCR, Rick Nelson en dr. Hook. Dit alles in een eigen arrangement met voornamelijk akoestische begeleiding en een voorkeur voor meerstemmige zang.

REBORNe duidt de hernieuwde vriendschap aan van de bandleden met een knipoog naar hun gezamenlijke geboorteplaats Borne.

Powerfactory
22.00 uur

Powerfactory is classic rock coverband, ontstaan tijdens een gelegenheidsoptreden in december 2007 bij Eaton in Hengelo, waar alle bandleden werkzaam zijn of waren. Hier werden stevige Rock ‘n Roll nummers de zaal ingeblazen, met zo’n 800 man publiek! Het klikte (en klonk) boven verwachting en de heren besloten als “Powerfactory” verder te gaan. Diverse evenementen zijn door Powerfactory echte feesten geworden, en ook menige kroeg is door Powerfactory “op de kop” gespeeld.

Zang Richard Daniluk en Erwin Kamp, basgitaar Salmon Rehijaan, drum Willem van der Horst, gitaar Bram Reinders en Frits Besseling.

Powerfactory brengt nummers van o.a. Earring, ZZ-top, Cream, Brian Adams, Steve Miller, Herman Brood, Foofighters, U2, Nirvana, etc, etc.

Over het muziekcafé
Het muziekcafé wordt gehouden in de foyer van het Kulturhus die voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot een gezellig café met een muziekpodium en dansvloer, met alle techniek die daarbij hoort. Muziekcafé avonden zijn uitgegroeid tot avonden waar mensen naar uitkijken om te genieten van muziek, gezelligheid en te dansen. Avonden voor iedereen, jong, oud, alleen of met partner / vrienden / buren.

Zoals altijd is de entree gratis en is er vrije in- en uitloop.

Muziekcafé

Festival editie

Wanneer

zaterdag 10 december 2022

Aanvang

15:00 uur

Einde

23:30 uur

Entree

gratis

Zaal

Tickets bestellen is niet mogelijk.