Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari 2022 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal, ook in de bibliotheek Borne. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek.

Word je lid tijdens de Nationale Voorleesdagen? Dan krijg je het monster voorleesknuffeltje, dat bij het prentenboek van het jaar hoort, cadeau.

Prenten-en voorleesboeken worden tijdens deze jaarlijkse campagne volop onder de aandacht gebracht om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Bibliotheek Borne organiseert tijdens de voorleesdagen een voorleesontbijt voor peuters van Kinderopvang Borne. Christine Heijda (Muziekmuizen: muziek met en voor kinderen) gaat voorlezen uit een mooi prentenboek, gevolgd met een leuke muzikale activiteit.

Maar eerst ving ik een monster is prentenboek van het jaar. Het boek, geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer, is een ode aan het voorlezen. Het ideale prentenboek voor kinderen die nóg een verhaaltje willen!

BEKIJK HET BOEK

Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2022 uit de prentenboeken die in 2021 verschenen. Naast Maar eerst ving ik een monster hebben zij nog negen andere prentenboeken gekozen, die de Prentenboek Top Tien vormen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen deze tien boeken extra aandacht.

PRENTENBOEK TOP 10, BOEKSTART EN VOORLEESTIPS >>