Wat staat er op het programma

dinsdag 09 november 2021
cursus & workshop
Online webinar 'Samen sociaal online'

Online webinar 'Samen sociaal online'

Week van de Mediawijsheid
Aanvullende informatie:

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (5 november t/m 12 november 2021) neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre iser sprake van balans? Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je met je kind over media? Welke media kun je daarvoor gebruiken?

Samen sociaal online
De afgelopen tijd waren we meer aangewezen op online contact. Nu we steeds meer live kunnen doen, is het goed om de balans weer te herstellen. Maar hoe doe je dat? Hoe staat het ervoor met het mediagebruik van kinderen? Dat betrokken zijn belangrijk is, weten we. Dat het leuk kan zijn om als gezin iets te doen, ook. Maar de tijd ontbreekt. En WAT doe je dan? Daarnaast zijn kinderen steeds meer alleen online bezig. Hoe weet je dat ze zich online net zo sociaal gedragen als offline?

Meld je aan
Kortom, heb je kinderen op de basisschool? Meld je dan aan voor dit webinar. Je ontvangt praktische tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!
Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Over Denise Bontje
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Wat: Een webinar met praktische tips over het mediagebruik van kinderen op de basisschool
Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 8 en 12 jaar
Wanneer: Dinsdag 9 november 2021 van 20 uur tot 21 uur
Hoe: Online webinar

Aanmelden kan via email: e.gerritsen@bibliothekentubbergen.nl
Belangrijk! Vermeld in de email je naam en telefoonnummer en dat het gaat om de webinar ‘Samen Sociaal online’ op 9 november.
Daarna krijg je de link om deel te nemen in je mailbox.

Online webinar 'Samen sociaal online'

Week van de Mediawijsheid

Wanneer

dinsdag 09 november 2021

Aanvang

20:00 uur

Einde

21:00 uur

Entree

Gratis

Zaal

Online

Tickets bestellen is niet mogelijk.