Wat staat er op het programma

dinsdag 04 januari 2022
cursus & workshop
Ontwerp je eigen chocolade

Ontwerp je eigen chocolade

Tetem @home KidsLab
Aanvullende informatie:

Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? TinkerCad is een gratis softwareprogramma waarmee je 3D figuren kan maken. Deze 3D figuren kunnen geprint worden met een 3D printer tot een echt object. Een 3D printer bouwt een object laag per laag op. Dit kan met verschillende materialen, waarvan plastic de meest gebruikte is. Maar er bestaan ook chocolade 3D printers. Deze chocoladeprinters hebben een printkop waar een chocoladepatroon in gaat. Dit chocoladepatroon wordt binnenin de printkop gesmolten waardoor er vloeibare chocolade uit komt.

Je gaat aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D chocolaatje (afmetingen: max. afmetingen 4x4x2cm) met behulp van Tinkercad. Na het ontwerpen kan je je ontwerp naar lab@tetem.nl sturen, waarna wij deze in ons MaakLab voor je maken en per post naar je toesturen.
Meer informatie over het toesturen van je ontwerp, zie benodigdheden.

Benodigdheden voor deze workshop
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Tinkercad op de extra laptop (gratis te downloaden via https://www.tinkercad.com/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop).
  • Het bestellen van resultaten is gratis voor postadressen in Overijssel. Daarna sturen zowel postadressen in als buiten Overijssel het ontwerp naar lab@tetem.nl toe. Postadressen buiten Overijssel vermelden daarbij tevens het factuurnummer die zij ontvangen via de webshop.

Deelname workshops
Klik op de gratis zoomlink hieronder voor deelname aan de online KidsLab workshop op en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de andere kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

De workshop is gratis en opgave is niet nodig!

Zoomlink voor deelname: https://us02web.zoom.us/j/83769774957

Ontwerp je eigen chocolade

Tetem @home KidsLab

Wanneer

dinsdag 04 januari 2022

Aanvang

15:00 uur

Einde

16:30 uur

Entree

Gratis

Zaal

Tickets bestellen is niet mogelijk.