Wat staat er op het programma

maandag 12 september 2022
literair
Signeersessie Annet Jacobs

Signeersessie Annet Jacobs

JMZ Go! reikt boek 'de Pizza Bende' uit
Aanvullende informatie:

Op maandag 12 september organiseert SIZ in samenwerking met de gemeente Borne een signeersessie met de schrijfster Annet Jacobs. Op deze dag kan je Annet Jacobs ontmoeten, haar vragen stellen en je boek laten signeren.

Opgeven kan via: m.groothuys@jmz-go.nl

Tijdens de signeersessie met de schrijfster Annet Jacobs ontvangen jonge mantelzorgers uit Borne een exemplaar van het boek ‘De Pizza bende’.

Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit op terwijl ze zich zorgen maken over een naaste. Deze kinderen dragen zorgen voor ouders, een broer of zus met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Veel jonge mantelzorgers zijn zich niet bewust van de impact van de zorgsituatie op hun persoonlijke leven; de zorgen beschouwen ze als normaal en vanzelfsprekend. Ze voelen zich geen mantelzorger. Tegelijkertijd kan mantelzorg op jonge leeftijd ook mentaal belastend zijn. Ze dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan leeftijdsgenoten zonder een zorgsituatie thuis.

JMZ Go!, een onderdeel van SIZ, maakt zich sterk voor kinderen en jongeren die opgroeien met de zorg binnen het gezin. Wij bieden verschillende activiteiten en cursussen aan. Begin juni, heeft JMZ Go! in samenwerking met schrijfster Annet Jacobs (o.a. bekend van het boek ‘De TikTok challenge’) een boek uitgebracht genaamd ‘de Pizza Bende’.

De Pizza Bende:

Riff heeft een bijzonder zusje. Hij moet vaak thuisblijven om voor haar te zorgen. Daarom neemt Riff nooit vrienden mee naar huis. Maar dan ontmoet hij Filoe. Zij heeft iets vreemds ontdekt. Samen bespioneren ze hun broers, die allebei pizzabezorger zijn en verdacht vaak pizza’s naar hetzelfde adres brengen. Wat gebeurt daar? Filoe vermomt zich als pizzabezorger. Ze verdwijnt in het huis en komt niet meer naar buiten… Kan Riff haar redden?

Dit boek sluit aan bij het scholenproject ‘Ik ben, wat jij niet ziet’ van JMZ Go! waarin het thema opgroeien met zorg binnen het gezin bespreekbaar wordt gemaakt voor jongeren.

Signeersessie Annet Jacobs

JMZ Go! reikt boek 'de Pizza Bende' uit

Wanneer

maandag 12 september 2022

Aanvang

15:00 uur

Einde

16:00 uur

Entree

Gratis

Zaal

Bibliotheek

Tickets bestellen is niet mogelijk.