Wat staat er op het programma

dinsdag 23 augustus 2022
cursus & workshop ,literair
Workshop Heatpress 10 t/m 12 jaar

Workshop Heatpress 10 t/m 12 jaar

High Tech zomervakantie
Aanvullende informatie:

Kom op 23 augustus naar Kulturhus Borne en ga aan de slag met een heatpress.

Het Engelstalige woord heatpress kan je vertalen in hittepers. Een heatpress is een apparaat dat is ontworpen om met behulp van warmte en druk een vorm te persen. Het apparaat lijkt veel op een tosti-ijzer, maar je gebruikt het niet voor het klaarmaken van eten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een afdruk op je t-shirt, deze is met behulp van een heatpress op je T-shirt gedrukt. Maar wist je dat je veel meer kan met een heatpress dan alleen T-shirts bedrukken?

Vandaag ga je aan de slag met het persen van plastic in de heatpress. Eerst bedenk je wat je wilt maken, bijvoorbeeld een vliegtuig, masker, tol, sleutelhanger of een eigen creatie. Vervolgens ga je aan de slag met het uitknippen van de onderdelen uit plastic en uit gekleurd stof/papier. Als je alle onderdelen hebt geknipt leg je ze op de juiste volgorde in de heatpress: eerst een aantal lagen plastic, dan het stof of papier en vervolgens weer plastic. Daarna druk je de heatpress stevig dicht en zorgt de warmte ervoor dat alle lagen plastic en stof/papier samengeperst worden tot 1 geheel. Hoe meer plastic je gebruikt, hoe steviger en dikker het wordt.

En goed om te weten, het plastic wat je gaat gebruiken is restmateriaal. Dit betekent dat het over was bij een bedrijf en anders weggegooid zou worden. Op deze manier recycle je het plastic en maak je er iets nieuws van. Dit is beter voor het milieu. Wat ga jij maken met de hittepers?

Workshop Heatpress 10 t/m 12 jaar

High Tech zomervakantie

Wanneer

dinsdag 23 augustus 2022

Aanvang

11:30 uur

Einde

13:00 uur

Kosten

Gratis

Zaal

Bibliotheek

Schrijf je in!

Inschrijven voor Workshop Heatpress 10 t/m 12 jaar

High Tech zomervakantie

Cursist

Geboortedatum(Vereist)