Raad & Daad

Automaatje

Automaatje

ANWB AutoMaatje Borne is een aanvulling op bestaande vervoersvoorzieningen. Voor mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De nieuwe vervoersservice bemiddelt voor een rit naar bijvoorbeeld de dokter, de fysiotherapeut of het ziekenhuis. Maar het kan ook gaan om boodschappen doen, naar de kapper gaan of een ritje naar een kennis. Wijkracht Borne verzorgt de coördinatie.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, neemt telefonisch contact op of komt langs in het Sociaal Hus tijdens openingstijden (zie hieronder). De klant betaalt per kilometer 35 cent aan de vrijwillige chauffeur. De ritbemiddelaars (vrijwilligers bij Wijkracht Borne) verzorgen de koppeling van deelnemer aan één van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertellen wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers.

Ben je een nieuwe deelnemer?
Het is belangrijk dat je ingeschreven staat als deelnemer van AutoMaatje. Pas na jouw inschrijving kun je gebruik maken van deze vrijwillige vervoersdienst. Je kunt hiervoor langskomen in het Sociaal Hus of bellen tijdens de inlooptijden.

Wanneer: Alle werkdagen
Tijd: 9.00 – 11.30 uur
Waar: Sociaal Hus; Rheineplein 1 Borne
Contact: 088 – 945 5879 en automaatjeborne@wijkracht.nl