't Mooi Weer Festival

Stap op je fiets of trek de wandelschoenen aan voor ’t Mooi Weer Festival! Op vijf buitenlocaties op Bornse bodem, het groene hart van Twente, komen te gekke bands spelen! En naast muziek is er van alles te doen en te zien. Loop of fiets van de ene naar de andere locatie en je hebt de hele namiddag en avond gegarandeerd een gezellige tijd!

Ik wil gratis tickets

Informatie

Dag

De tweede editie van dit groene festival in open lucht vindt plaats op zaterdag 15 juni en je raadt het al: het gaat alleen door met Mooi Weer! Dus regent ’t pijpestelen dan trek de schoenen maar weer uit en zet de fiets terug in de schuur. En dan wagen we volgend jaar een nieuwe poging.

Muziek

We hebben een heleboel te gekke bands op het programma staan. We hebben voor ieder wat wils; zo mag je nieuwe en oude muziek verwachten, wordt er muziek gemaakt in allerlei stijlen en wordt er voor jong en oud en alles ertussenin een gaaf optreden verzorgd.

Locaties

We hebben vijf locaties met elk drie of vier bands die de sterren van de hemel zullen spelen. Je kunt ons deze dag vinden bij het Beekpark in Borne, Hedevelds Bio Ei  en Spookhoes in Hertme en Kloostergaarde en Zwanenhof in Zenderen.

Eten & Drinken

We zorgen op elke locatie voor allerlei lekkers te eten en te drinken. Je kunt het zo gek niet bedenken en we hebben het! Je bent ook net zo welkom om je eigen picknickkleed en versnaperingen mee te brengen. Hoe mooi wil je ’t WEER hebben?!

Thee of a Kind

Locatie Kloostergaarde - 16:00 – 17:00 uur
Three of a kind brengt muziek van toen én nu in een eigentijds en verfrissend jasje. Met prachtige harmonieuze samenzang en indrukwekkende pianobegeleiding, weten zij het publiek keer op keer te betoveren. Ze nemen je graag mee op een muzikale reis. Met Country tot aan Reggae en met klassiekers van Eagles tot aan hits van Dua Lipa, sluiten zij aan bij jong én oud!

The Big Ashtray

Locatie Spookhoes - 16:00 – 17:00 uur
Bereid je voor op een waanzinnige mix van hits van Dire Straits en ZZ Top tot Blondie en alles daartussenin. Deze vijf jonge muzikanten brengen een explosie van energie en rock ‘n’ roll! Net als de naam zijn ze misschien een beetje vreemd. Maar spelen kunnen ze! Van oude classics tot eigen favorieten… Het repertoire van The Big Ashtray is minstens zo divers als de samenstelling van deze band. Explosief. Eigen. Voor iedereen. Luister zelf maar.

Asian Elvis

Locatie Hedevelds Bio Ei - 20.30 – 21.30 uur
Asian Elvis brengt in een 60 min durende liveshow de grootste hits van The King ten gehore. Rauwe rocknummers, zwoele blueskrakers maar ook gevoelige love ballads waar u met uw geliefden op kan dansen. Daarbij wordt hij begeleid door hoogkwalitatieve backing tracks die onder andere opgenomen waren in de beroemde Memphis studio’s. ‘A little less conversation, a little more Asian Elvis please!‘

The Outstand - 19:00 – 20:00 uur

Locatie Zwanenhof
De jonge Hengelose rocksensatie The Outstand heeft in korte tijd vele harten kunnen veroveren met hun eigen nummers. De persoonlijke teksten gemixt met gitaarsolo’s en energieke performance maken The Outstand een genot om naar te luisteren en kijken.

Beetroot

Locatie Spookhoes - 17:30 - 18:30 uur
Beetroot bestaat uit een ervaren zangeres en drie, door de wol geverfde, muzikanten. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende covers, in een pop/country/southern/blues stijl. Denk hierbij aan Ilse de Lange, KT-Tunstall en Norah Jones. Maar ook aan CCR, Johny Cash, The Beatles en Elvis passeren de revue. En dat alles op de ‘Beetroot’ manier. Let it Beet!

Hart en Ziel

Locatie Hedevelds Bio Ei - 16:00 – 17:00 uur
Een leuke mix van Nederpopklassiekers, levensliederen en hertalingen. Hart en Ziel gaat met 100% energie de bühne op! Denk aan nummers van bands als de Dijk en The Scene, maar ook aan Nielson en Goldband. En natuurlijk mogen meezingers van Hazes of Meeuwis niet ontbreken. Als kers op de taart hebben ze nog een aantal toffe ‘hertaalde’ nummers op het repertoire. Ze spelen graag voor je ….. met hart en ziel.

Ungus

Locatie Hedevelds Bio Ei - 17:30 – 18:30 uur
Ungus speelt Ierse muziek met af en toe een uitstapje naar andere landen. Lekkere meezingers zoals The Wild Rover, Whiskey In The Jar of Molly Mallone worden afgewisseld met mooie ballads of dromerige instrumentals. Maar de voorliefde van de band ligt bij de echte Ierse traditionals zoals die worden gespeeld in de Ierse Pubs onder het genot van een Guinness. Dus sláinte – of op z’n Nederlands: proost – met je Guinnes en geniet van de muziek!

Bad Moon

Locatie Hedevelds Bio Ei - 19:00 – 20:00 uur
Bad Moon is een coverband die inmiddels al ruim 25 jaar bestaat. Het motto is “Rocking all over the years”, wat niet alleen het repertoire omschrijft, maar ook de vriendschap tussen de bandleden. Het repertoire bevat rockclassics van bands als ZZ TOP, Golden Earring en U2. Elvis en Jerry Lee Lewis zorgen voor een beetje swing en nummers van The Scene & Van Dik Hout maken het feest compleet!

Luminous

Locatie Kloostergaarde - 19:00 – 20:00 uur
Luminous is een energieke en veelzijdige band bestaande uit een groep getalenteerde muzikanten. Met een mix van classic rocknummers van bands als Toto en Queen weten zij van elke gelegenheid een feestje te maken. Naast hun repertoire van classic rocknummers, hoor je ook boeren rocknummers voorbijkomen. Dankzij hun brede muzikale kennis en veelzijdigheid als band, zorgen zij altijd voor de juiste muzikale invulling tijdens evenementen.

Urban Crossings

Locatie Beekpark - 17:30 – 18:30 uur
Urban Crossings is een energieke blues/rockband uit het oosten van Nederland. Hun repertoire varieert van stevig jaren 60-werk tot eigen nummers en verrassend actueel materiaal. Led Zeppelin, SRV, Joe Bonamassa, Marcus King en Johnny Lang zijn slechts enkele namen wiens nummers je zeker zult horen tijdens hun optredens. Mis vooral niet hun ‘Mooi Weer Festival’ set op Beekpark – het wordt een onvergetelijke ervaring!

New Colours

Locatie Beekpark - 20:30 – 21:30 uur
eze blues- en rockband geeft een eigen inkleuring aan bekende nummers van de jaren ’60, ’70 en ’80. Door het herkenbare repertoire wordt de luisteraar meegenomen naar de beleving van toen en daagt het uit om mee te zingen en te swingen. Saturday night, brown sugar, twilight zone, iedereen is van de wereld!

Sticky Notes

Locatie Kloostergaarde - 17:30 – 18:30 uur
Sticky Notes speelt muziek die in het muzikale geheugen is blijven plakken. Mooie herkenbare popsongs, vaak meerstemmig, waarbij je niet stil kunt blijven zitten. Vooral uit de jaren 70 en 80, van onder meer The Doobie Brothers, Simply Red, The Eagles en Joe Cocker. En liefhebbers van jaren 70-disco mogen hun ‘dancing shoes’ zeker niet vergeten.

Spiekers

Locatie Kloostergaarde - 20:30 – 21:30 uur
Van tijdloze rockklassiekers en moderne hits tot verborgen pareltjes, zal Spiekers je meenemen op een muzikale reis door de jaren heen. Spiekers heeft een repertoire samengesteld dat gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert en je uitnodigt om mee te zingen en te dansen.

Treasure

Locatie Spookhoes - 19:00 - 20:00 uur
Treasure is een semi-akoestische coverband die haar nummers in meerstemmige uitvoering laat horen. Van aangename ballads tot flinke uptempo nummers. Met één zangeres en twee gitaristen/zangers spelen ze met veel enthousiasme country-pop. Op het repertoire staan nummers van o.a. Ilse de Lange, The Common Linnets en Cheryl Crow. Met veel passie voor dit country-pop, nemen ze je mee in deze muziekbeleving en laten je bovenal vooral genieten!

Veridian Hollow

Locatie Zwanenhof - 16:00 – 17:00 uur
Veridian Hollow is een hele gezellige en close-knit vriendengroep die toevallig ook samen muziek maken. Ze spelen van pop tot rock tot alternatief en nog veel meer. De band bestaat uit vier leden: zang, bas, gitaar en drum.

Backroad

Locatie Spookhoes - 20:30 - 21:30 uur
Twentse coverband Backroad speelt de leukste klassiekers uit het rock- en popgenre. Van U2 tot Blondie, van Foo Fighters tot CCR, van The Cranberries tot Pearl Jam. Ze gaan voor veel plezier maken en lekker rocken. Backroad maakt muziek om mee te zingen, om op te dansen en te swingen en te rock & rollen.

Rebel Roses

Locatie Zwanenhof - 17:30 – 18:30 uur
Rebel Roses is een super gave band uit Hengelo die bestaat uit vijf enthousiaste muzikanten (17/18 jaar). Tijdens optredens spelen ze bekende up-tempo popnummers. Covers van Kensington tot Dua Lipa en van P!nk tot ABBA. De band bestaat uit Lovina (zang), Tess (piano), Valentijn (gitaar), Tijs (drums) en Roosmarijn (bas & zang).

Locatie Beekpark - Wij2

16:00 – 17:00 uur
Gitarist Henk Keizer en zangeres Danique Scheer maken het feestje compleet. Als ware entertainers brengen zij een gevarieerd programma bestaande uit ballads uit de jaren ’60 tot hedendaagse uptempo popnummers. Engelstalige songs wisselen zij af met hier en daar een Nederlandstalig lied. Inspelend op het publiek garanderen zij een energiek optreden vol enthousiasme en passie!

Locatie Beekpark - KUBUS

19:00 – 20:00 uur
Zij van KUBUS coverband zijn dol op gezelligheid! Ze kunnen je veel vertellen over de band. Ze kunnen je zeggen dat ze een enthousiaste groep muzikanten zijn. Ze kunnen onderstrepen dat ze je graag zien. Ze kunnen je verlekkeren met de afwisselende setlist van pop, disco en rock, MAAR … ze nodigen je eigenlijk liever uit om het zelf mee te maken. Kom meezingen, swingen, proeven, ontspannen en beleven!

Meer over de locaties, bands en tijden

Vragen of telefonisch boeken?

Bel 074 265 72 00

Kulturhus, het gebouw waar wordt geleerd, gespeeld, gelezen en geleefd, waar je ontmoet, niks hoeft en waar heel veel mogelijk is.

Meer over Kulturhus
IK HEB
EEN MOOI
IDEE!

Kom d'r in dan
ku'j d'r oet kieken