Vrijwilliger Basislab

Vrijwilliger Basislab

Vrijwilligersvacature BasisLab

Ben je enthousiast over techniek en wil je je kennis graag delen met jong en oud, dan zijn we op zoek naar jou! Vanaf januari 2023 heeft Bibliotheek Borne een mobiel BasisLab, waar wekelijks leuke activiteiten worden georganiseerd. Onder jouw begeleiding kunnen de inwoners van de gemeente Borne aan de slag met allerlei materialen op het gebied van techniek en technologie. Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen hier de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en (verder) te experimenteren met nieuwe technieken en creatieve maakprocessen.

Wat houden de werkzaamheden in?

Als BasisLab vrijwilliger begeleid en instrueer je de deelnemers tijdens een activiteit (maximaal 8 tot 10 personen per activiteit). Jij bent als vraagbaak aanwezig en helpt de deelnemers waar nodig. Jij weet precies hoe de machines werken en wat er voor nodig is om alles soepel te laten verlopen. Je zorgt ervoor dat de juiste middelen en materialen klaarstaan en geeft het tijdig door als er (verbruiks)materialen bijbesteld moeten worden. Ook zorg je ervoor dat alles na de tijd netjes wordt achtergelaten en opgeruimd. Van 3D-printer tot lasersnijder of borduurmachine, jij draait er je hand niet voor om!

Daarbij wordt het erg gewaardeerd als je actief meedenkt over de activiteiten. We leren graag van jouw ervaringen en staan altijd open voor verbetermogelijkheden en/of nieuwe ideeën voor het BasisLab.

 

Wat mag je van ons verwachten?

Natuurlijk krijg je van ons eerst tekst en uitleg over de machines in het BasisLab. Daarbij volg je een korte cursus, voordat je zomaar voor een groep wordt gezet. Daarnaast bedenken wij het activiteitenprogramma voor het BasisLab en zorgen wij voor de benodigde middelen en materialen. Ook zorgen wij ervoor dat je over de juiste instructies beschikt voor de uit te voeren activiteit, zodat je precies weet wat je moet doen om het tot een succes te maken. Verder geven wij je onbeperkt toegang tot het BasisLab, wat jou de tijd en ruimte geeft om te oefenen met de machines en alles goed onder de knie te krijgen.

Tot slot krijg je als vrijwilliger van de Bibliotheek een gratis Bibliotheekabonnement.

Ben je geïnteresseerd?

Meld je aan via de website of stuur een reactie naar Mathilde Zoetebier via  mathilde.zoetebier@kulturhusborne.nl